HSV koestert Van der Vaart: Ik weet niet wie die onzin vertelt
"Waarom zouden we op dit moment onze profs te koop aanbieden?"

HSV koestert Van der Vaart: "Ik weet niet wie die onzin vertelt"

11-04-2014 16:39

Hamburger SV zou komende zomer een grote schoonmaak willen houden. Duitse media berichtten afgelopen week dat vier duurbetaalde profs voor een vertrek zouden staan in Noord-Duitsland. Die berichtgeving wordt fel tegengesproken door de clubleiding.

HSV zou van plan zijn om Rafael van der Vaart, René Adler en Ivo Ilicevic komende zomer te verkopen. Daarnaast houdt men bij de club in degradatienood rekening met een vertrek van Marcell Jansen. De verdediger heeft een transferclausule ter waarde van vijf miljoen euro in zijn contract staan. Met de verkoop van het viertal zou HSV zo'n 25 miljoen euro willen opstrijken, een bedrag dat rechtstreeks overgemaakt wordt naar schuldeisers. HSV kampt met een schuld van naar verluidt zo'n honderd miljoen euro.

De clubleiding ontkent het 'transferplan' in alle toonaarden. "Dat is totale onzin. Ik weet niet wie deze onzin vertelt", reageert sportief directeur Oliver Kreuzer gepikeerd tegenover Hamburger Morgenpost. Voorzitter Carl Jarchow spreekt de geruchten eveneens fel tegen. "Deze berichten zijn ongegrond. Waarom zouden we op dit moment, terwijl we nog helemaal niet weten in welke competitie we volgend seizoen spelen, onze profs te koop aanbieden?"