Vitesse gewaarschuwd: Tegen Ajax en PSV had Cambuur moeten winnen
'Technische' Arnhemmers spelen op kunstgras: "Kan ook een voordeel zijn"

Vitesse gewaarschuwd: "Tegen Ajax en PSV had Cambuur moeten winnen"

11-04-2014 16:40
1

Vitesse heeft directe plaatsing voor Europees voetbal, drie wedstrijden voor het einde van het Eredivisie-seizoen, in eigen hand. De eerste horde op weg naar die doelstelling is het bezoek aan SC Cambuur van zaterdag. "In eigen huis een gevaarlijke en lastig te kloppen ploeg", weet trainer Peter Bosz.

"De wedstrijden tegen Ajax en PSV staan bij mij nog goed op het netvlies", vertelt de Vitesse-coach op de clubsite. "In beide duels was Cambuur de betere ploeg en had het moeten winnen. Het geluk was niet aan ze besteed."

Daarnaast is Bosz te spreken over de sfeer in Leeuwarden. "Supporters dicht op het veld, een prachtige ambiance voor een voetballer toch? We spelen op kunstgras, dat zijn we niet echt gewend, maar we hebben veel technische voetballers in de selectie. Het kan dus ook een voordeel zijn."

Frank van der Struijk traint weer, maar komt zaterdag nog niet in actie. Lucas Piazon en Mike Havenaar, die vorige week tegen Ajax niet helemaal fit waren, hebben geen fysieke ongemakken meer.

"Mike en Lucas waren vorige week niet volledig wedstrijdfit", aldus Bosz. "Voor de wedstrijd tegen Cambuur zijn ze wel weer voldoende fit en heb ik als trainer weer meer keuzes. In de fase waarin we zitten, drie wedstrjden voor het einde, is dat een positief gegeven. We hebben het in eigen hand."