Onrust dreigt bij NAC: Ik kan me niet voorstellen dat dit tot problemen leidt
Brabanders zien selectie leegstromen

Onrust dreigt bij NAC: "Ik kan me niet voorstellen dat dit tot problemen leidt"

17-04-2014 08:22

NAC Breda kondigde woensdag aan dat men na dit seizoen zeven spelers laat vertrekken. Met de naderende degradatiekraker tegen RKC Waalwijk voor de boeg, is de timing van dat bericht wellicht niet heel handig. 

Het Algemeen Dagblad suggereert dat het slechte nieuws voor vier spelers (Tim Gilissen, Boldizsár Bodor, Peter Gommeren en Peter Stuy van den Herik) voor onrust kan zorgen. Bovendien moeten in de komende periode ook Danny Verbeek en Anouar Hadouir op zoek naar een nieuwe werkgever, terwijl tweede doelman Gábor Babos woedend is vanwege de manier waarop NAC met hem is omgegaan.

NAC speelt over anderhalve week de cruciale derby tegen RKC, dat als nummer zestien op gelijke hoogte kan komen. Technisch directeur Graeme Rutjes voorziet voor die kraker geen problemen. "Langere onzekerheid had de concentratie ook kunnen verstoren", zegt hij in het AD. "Nu weten deze jongens waar ze aan toe zijn."

"De gesprekken met de spelers verliepen ondanks het slechte nieuws prettig. Ze hebben een mooie tijd hier, dus ik kan mij niet voorstellen dat dit tot problemen leidt. Iedereen heeft er vertrouwen in dat we ons handhaven en zal zich tot het einde volledig blijven inzetten voor NAC", aldus Rutjes.