Newcastle twijfelt over falende De Jong en denkt aan Hertha-spits
Lasogga speelt zich in de kijker bij Engelsen

Newcastle twijfelt over falende De Jong en denkt aan Hertha-spits

08-05-2014 21:05
2

Newcastle United wil de selectie komende zomer hoe dan ook versterken met een spits. Pierre-Michel Lasogga is volgens Sky Sports en de Berliner Morgenpost een serieuze optie voor de middenmoter uit de Premier League.

De 22-jarige Lasogga heeft een uitstekend seizoen achter de rug op huurbasis bij Hamburger SV, waar hij twaalf keer scoorde in negentien competitieduels. De goede prestaties van de spits zorgden er zelfs voor dat hij zijn debuut mocht maken voor de Duitse nationale ploeg. Omdat Lasogga's contract in de zomer van 2015 afloopt, denkt Newcastle United een goede kans te hebben op zijn komst.

"Pierre heeft nog een doorlopend contract bij Hertha BSC, maar de mensen die Pierre persoonlijk kennen weten dat het spelen in de Premier League altijd één van zijn dromen is geweest", laat Kerstin Lasogga, de moeder en zaakwaarnemer van de aanvaller, weten. De marktwaarde van Lasogga wordt mede door zijn contractsituatie geschat op 'slechts' acht miljoen euro.

Newcastle United heeft ondertussen nog altijd geen beslissing genomen over Luuk de Jong. De Oranje-international werd in januari met hoge verwachtingen op huurbasis overgenomen van Borussia Mönchengladbach, maar wist sinds zijn komst nog geen enkele keer te scoren. De Engelsen hebben een optie om de oud-spits van FC Twente voor tien miljoen euro definitief over te nemen.