'Liefst drie Eredivisie-clubs strijden om krabbel van interessante jonge Zweed'
Johansson verrast door interesse: "Oh! Ik had absoluut geen idee"

'Liefst drie Eredivisie-clubs strijden om krabbel van interessante jonge Zweed'

12-05-2014 11:01

Liefst drie Eredivisie-clubs zijn gecharmeerd van de Zweedse middenvelder Jakob Johansson. Zweedse media melden maandag dat verschillende vertegenwoordigers van Nederlandse clubs afgelopen weekend de reis naar Zweden maakten.

Tijdens het duel tussen IFK Göteborg en Örebro SK (2-1) zaten diverse scouts op de tribunes voor de 23-jarige middenvelder van de thuisclub. Zij werden op hun wenken bediend. Juist Johansson werkte in de 79ste minuut van de wedstrijd de winnende treffer tegen de touwen. Door de zege klom IFK Göteborg op naar de zesde plek in Zweedse competitie. Of Johansson nog lang speler blijft van de club, valt nog maar te bezien.

Drie Eredivisie-clubs, naar verluidt onder meer FC Groningen, hebben interesse getoond in de middenvelder. Johansson is een interessante speler doordat hij bij Göteborg in het bezit is van een aflopende verbintenis. Hij kan dus gratis of relatief goedkoop aangetrokken worden. Johansson wil nog niet nadenken over een zomertransfer, laat hij desgevraagd weten. "Ik houd me er nu niet mee bezig", zegt de middenvelder.

"Er zijn nog heel veel wedstrijden te spelen, dat is waar nu mijn focus ligt. Ik heb geen tijd om na te denken over hoe de zomer voor mij zal verlopen. We moeten nu aan elke volgende wedstrijd denken." Dat hij afgelopen weekend scherp in de gaten werd gehouden door verschillende scouts, is nieuws voor Johansson. "Oh! Ik had absoluut geen idee." Johansson debuteerde in 2009 in de hoofdmacht van IFK Göteborg en is sindsdien een vaste waarde gebleken bij de Zweedse club.