Als we Hamburger SV laten degraderen, schrijven we historie
Druk rust op schouders Van der Vaart en consorten

"Als we Hamburger SV laten degraderen, schrijven we historie"

15-05-2014 12:44
3

Voor Hamburger SV breekt de laatste kans op lijfsbehoud in de Bundesliga aan. De ploeg van Rafael van der Vaart speelt donderdag en zondag tegen promotiekandidaat Greuther Fürth en heeft vertrouwen. De underdogs daarentegen hebben niets te verliezen.

Van der Vaart kent zijn klassiekers in de aanloop naar die dubbele ontmoeting. "Onze twee finales komen er nu aan", zegt de aanvoerder op de website van de Bundesliga. Coach Mirko Slomka vult hem aan. "Het team is vol overgave om deze kans om erin te blijven te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat we met de onovertroffen steun van onze fans zullen slagen voor deze taak."

De druk rust volledig op de schouders van de Bundesliga-Dino. HSV degradeerde nog nooit en Greuther Fürth voelt zich goed in de rol van underdog. "Het is duidelijk dat wij dat zijn, maar het is een rol die bij ons past", zegt trainer Frank Kramer. "De rest wordt donderdag en zondag beslist."

Zijn spelers geven Kramer bijval. "Niet veel mensen hadden gedacht dat we op het einde nog steeds voor promotie zouden spelen, dus we zijn blij dat we nu de 'extra tijd' ingaan", aldus keeper en captain Wolfgang Hesl. "Als we Hamburg laten degraderen zouden we ook nog historie schrijven. We willen deze kans grijpen."