Een trainer van de 'nieuwe generatie', die bij AZ in zichzelf wil investeren
AZ bevestigt komst van rechterhand van Van Basten

"Een trainer van de 'nieuwe generatie', die bij AZ in zichzelf wil investeren"

20-05-2014 12:18

Alex Pastoor keert terug bij AZ. De 47-jarige trainer gaat de komende seizoenen als assistent-trainer van hoofdcoach Marco van Basten aan de slag in Alkmaar.

De huidige trainer van het Tsjechische Slavia Praag werkte in het verleden ook al als jeugdtrainer in Alkmaar. Pastoor stond bij NEC Nijmegen en Excelsior als hoofdtrainer voor de groep, tevens was hij als assistent werkzaam bij sc Heerenveen, Fenerbahçe en Feyenoord. "In goed overleg met Marco van Basten hebben wij gezocht naar een assistent die complementair is aan hemzelf en Dennis Haar", reageert directeur voetbalzaken Earnest Stewart op de officiële website van AZ.

"Pastoor heeft jarenlange ervaring als assistent- en hoofdtrainer in de Eredivisie en enkele buitenlandse competities. Daarnaast kent hij de regio Alkmaar en heeft hij een goede band met de club en achterban. Pastoor is een trainer van de 'nieuwe generatie' en wil de komende jaren bij AZ in zichzelf investeren om zichzelf zo te ontwikkelen", aldus Stewart. Van Basten liet tijdens zijn presentatie weten zeer content te zijn met de komst van Pastoor.