Manchester City breidt wereldwijd voetbalimperium uit met Japanse club
Engelse kampioen neemt minderheidsaandeel in J-League-club

Manchester City breidt wereldwijd voetbalimperium uit met Japanse club

20-05-2014 15:12

Manchester City heeft opnieuw geïnvesteerd in een samenwerking met een andere club. The City Football Group (CFG) is aandeelhouder geworden van het Japanse Yokohama F Marinos

Voor het eerst in de historie van de Japanse J-League doet een 'buitenlandse' investeerder zijn intrede in de competitie. Middels de samenwerking met Marinos wil City Japanse voetbaltalenten meer kansen bieden om in eigen land door te breken. "YF Marinos is een uitstekende voetbalclub met een rijke historie en een club die hand in hand met Nissan is blijven groeien. Samen zien we veel mogelijkheden", zegt Carlos Ghosn, algemeen directeur van de club.

"We vinden het fantastisch om een rol te kunnen spelen in het aanhoudende succes van YF Marinos", zegt Ferran Soriano, algemeen directeur van de CFG. "We zijn trots dat we deze samenwerking kunnen aangaan." De regerend kampioen van Engeland heeft al een soortgelijk samenwerkingsverband met het Australische Melbourne Heart FC. Bovendien richtte de club samen met de New York Yankees de Amerikaanse voetbalclub New York City FC op.