Eerste vrouwelijke hoofdcoach in Europees topland: Ik sta mijn mannetje
Helena Costa aan de slag bij Clermont Foot

Eerste vrouwelijke hoofdcoach in Europees topland: "Ik sta mijn mannetje"

22-05-2014 19:28

Het Franse Clermont Foot deed vorige week nogal wat stof opwaaien door de aanstelling van de eerste vrouwelijke hoofdcoach. Donderdag werd de 36-jarige Helena Costa gepresenteerd.

Ruim honderd journalisten waren op het persmoment van de Ligue 2-club afgekomen. "De impact van mijn aanstelling is gigantisch, maar ik wil dat mensen mij gewoon als een normaal persoon zien. Ik heb geen behoefte aan een speciale behandeling", verklaarde Costa.

Het is de vraag of de Portugese haar mannetje zal staan. "Het is een eer om hier aan de slag te gaan. Maar als de resultaten niet goed zijn, wil ik ook gewoon als een man beoordeeld worden. Ik word ontslagen als het niet goed gaat. Dat is normaal."

Clermont eindigde afgelopen seizoen op de veertiende plek in de Ligue 2. Aan Costa, de eerste vrouwelijke toptrainer in één van de vijf grote Europese voetballenden (Engeland, Italië, Duitsland, Spanje en Frnakrijk), de schone taak om de weg naar boven weer in te zetten. "Ik ben hier om te winnen. We gaan er een mooi jaar van maken."