In het kort: Willem II verlengt met Amsterdammer, Heerenveen legt talent vast

In het kort: Willem II verlengt met Amsterdammer, Heerenveen legt talent vast

23-05-2014 17:02

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Willem II legt Ondaan langer vast
Willem II heeft de talentvolle aanvaller Terell Ondaan langer aan zich weten te binden. Het doorlopende contract van de twintigjarige Amsterdammer wordt opengebroken en met één jaar verlengd, tot de zomer van 2016. Ondaan had tijdens zijn eerste jaar in Tilburg een aandeel in het kampioenschap van Willem II in de Jupiler League en debuteerde zelfs al in de selectie van Jong Oranje. De 'Tricolores' namen de vleugelspits vorig jaar over van Telstar. In 34 wedstrijden voor Willem II maakte Ondaan zes doelpunten.

Lyon heeft nieuwe trainer
Hubert Fournier volgt Rémi Garde op als trainer van Olympique Lyon. De 46-jarige Fransman ondertekende vrijdag een contract voor twee jaar bij de club die afgelopen seizoen als vijfde eindigde in de Ligue 1. Fournier had de afgelopen vier jaar Stade de Reims onder zijn hoede. Garde vertrekt om persoonlijke redenen bij de zevenvoudig kampioen van Frankrijk. Na drie jaar bij Lyon heeft de oud-international naar eigen zeggen een rustperiode nodig. Garde veroverde met Olympique Lyon in 2012 de Franse beker, de Coupe de France. 

Heerenveen bindt talent
Sc Heerenveen heeft vertrouwen in de twintigjarige Stephen Warmolts. De centrale verdediger was afgelopen seizoen actief in het beloftenelftal. Warmolts had nog een jeugdcontract, maar hoort er nu met een verbintenis tot medio 2016 ‘echt’ bij. In het contract staat ook een optie voor een extra seizoen. Warmolts speelt sinds 2009 bij de Friezen.

Leverkusen winkelt door
Bayer Leverkusen weet dat het volgend seizoen in de voorronde van de Champions League actief is en is flink bezig op de transfermarkt. Nadat goalgetter Josip Drmic al werd overgenomen van FC Nürnberg is nu doelman Dario Kresic (30) vastgelegd. Hij moet in Leverkusen de strijd aangaan met eerste doelman Bernd Leno en tekent voor twee jaar.

FIFA geeft KNVB wereldprimeur
De KNVB krijgt een heuse FIFA-primeur. Als eerste land ter wereld gaat de Nederlandse bond bij binnenlandse transfers werken met het Domestic Transfer Matching System (DTMS). Het systeem wordt al gebruikt bij buitenlandse transfer. Middels DTMS worden overschrijvingen van spelers geregistreerd. Door het systeem kunnen transfers sneller worden afgerond, clubs kunnen eenvoudiger met elkaar communiceren. Het schriftelijk doorgeven van een transfer bij de KNVB behoort vanaf komende winter tot het verleden.

Leicester City trekt 22-voudig Engels international aan
Matthew Upson (35) komt komend seizoen uit voor Leicester City. De 22-voudig international van Engeland zette vrijdag zijn handtekening onder een eenjarig contract bij de kampioen van het Championship. Hij komt over van Brighton and Hove Albion en moet Leicester in de Premier League van de nodige ervaring voorzien. Upson stond eerder onder contract bij Arsenal, Stoke City, Birmingham City en West Ham United.

Schots international tekent bij Stoke City
Stoke City heeft zich verzekerd van de diensten van Phil Bardsley. De international van Schotland en voormalig speler van Manchester United komt over van Sunderland. De rechtsback was bij The Black Cats in het bezit van een aflopende verbintenis, hij tekende een contract voor drie jaar in Stoke-on-Trent. Bardsley kwam 6,5 jaar uit voor Sunderland. Bij Stoke City staat onder meer Erik Pieters onder contract.

Cyprus laat gestaakt kampioensduel overspelen
AEL Limassol en Apoel Nicosia moeten op neutraal terrein en zonder publiek beslissen wie zich kampioen van Cyprus mag noemen. De Cypriotische voetbalbond heeft dit bepaald. Het beslissende duel in de strijd om de landstitel in Cyprus werd vorige week na 51 minuten stilgelegd nadat verdediger Kaka van Apoel in de dug-out was geraakt door vuurwerk. De stand was op dat moment 0-0. Limassol is koploper met 81 punten, met 3 punten meer dan Apoel. De nummer 2 heeft wel een beter doelsaldo en kan zich bij winst verzekeren van de titel.