Breaking news

LIVE: Niet op hoogste versnelling voetballend Ajax maakt 0-3 in Klassieker

Ajax onderneemt snel actie en legt Viergever voor vier seizoenen vast

Ajax onderneemt snel actie en legt Viergever voor vier seizoenen vast

Gepubliceerd: zaterdag 24 mei 2014 om 16:19za 24-05-2014 om 16:19

Nick Viergever maakt per direct de overstap van AZ naar Ajax. De centrale verdediger heeft zijn handtekening onder een contract voor vier seizoenen gezet. Dat hebben beide clubs zaterdag bevestigd. 

Viergever wordt in Amsterdam waarschijnlijk de opvolger van Niklas Moisander. Bij Ajax houdt men er serieus rekening mee dat de Finse verdediger een buitenlandse overstap maakt. Viergever had bij AZ nog een doorlopende verbintenis, waardoor de Amsterdammers een transfersom moeten betalen voor de verdediger. Die zou ongeveer twee miljoen euro bedragen.

Viergever toont zich op de clubwebsite van Ajax zeer content met zijn overstap. "Ik hoopte dat ik die stap naar Ajax ooit nog eens zou kunnen maken. Als kleine jongen was Ajax, na Sparta waarvoor ik speelde, mijn favoriete club. Het was een jongensdroom om ooit bij Ajax te spelen. Dat het nu eindelijk werkelijkheid is geworden, is mooi. Voor mij was Ajax in Nederland de beste optie. Bij deze club denk ik nog veel progressie te kunnen maken."

Volgens de verdediger was hij toe aan een stap hogerop. "Twee jaar geleden had ik een superjaar bij AZ, daarna kreeg ik een dipje maar daar ben ik sterker uit gekomen. Ook heb ik nu meer bagage dan twee jaar geleden, doordat ik aanvoerder was van AZ, door de vele Europese wedstrijden die we met AZ hebben gespeeld maar ook door het ontslag van de trainer. Die ervaringen hebben mij sterker gemaakt."

In de zomer van 2010 nam AZ Viergever over van Sparta Rotterdam, waar hij de jeugdopleiding doorliep en in dezelfde lichting zat als onder meer Kevin Strootman en Erik Falkenburg. In totaal speelde de verdediger vier seizoenen in Alkmaar. Met AZ won Viergever in het seizoen 2012/2013 de KNVB Beker.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws