AZ kan leven met vertrek Viergever: 'Ajax betaalt het gewenste bedrag'
Alkmaarders zien Viergever na vier jaar vertrekken

AZ kan leven met vertrek Viergever: 'Ajax betaalt het gewenste bedrag'

24-05-2014 16:40
7

Bij AZ kan men leven met het vertrek van Nick Viergever naar Ajax. De linksbenige verdediger was volgens directeur voetbalzaken Earnest Stewart toe aan een nieuwe uitdaging. AZ incasseerde bovendien de gewenste transfersom.

 

Dat laatste was het geval omdat Viergever vorig seizoen zijn contract in Alkmaar verlengde. "Nick heeft vorig seizoen met ons meegedacht, door zijn contract te verlengen. Nu denken wij met hem mee. Hij vertrekt op een nette manier: als aanvoerder door de voordeur", reageert Stewart op de clubsite van AZ.

"Deze transfer is voor alle partijen een goede uitkomst. Nick was toe aan een nieuwe uitdaging en Ajax heeft het door ons gewenste bedrag betaald. Voor het natuurlijke verloop in onze selectie is dit het juiste moment voor een transfer", aldus Stewart.

Viergever speelde vier jaar bij AZ, dat hem in 2010 van Sparta Rotterdam overnam. Hij kwam in totaal tot 114 Eredivisie-wedstrijden, zeventien bekerduels en 32 Europese wedstrijden. Over het bedrag van de transfersom doen beide clubs geen uitspraken.