Begeerde succestrainer Ten Hag zweert trouw aan Bayern en Guardiola: 'Inspirerend'
Nederlandse coach wil niet vertrekken: "Volgend seizoen ben ik hier"

Begeerde succestrainer Ten Hag zweert trouw aan Bayern en Guardiola: 'Inspirerend'

27-05-2014 12:55

Erik ten Hag en Pep Guardiola zitten volledig op één lijn in München. De voormalig trainer van Go Ahead Eagles is als trainer van het tweede elftal van Bayern München actief en staat in nauw contact met de Catalaanse hoofdtrainer van de Duitse kampioen.

Volgens de Nederlander wordt er intensief samengewerkt met Guardiola. "Ik verheug me er elke keer weer op. Hij inspireert telkens weer", zegt Ten Hag over de gesprekken die hij voert met Guardiola. De aanpak van Guardiola, de oefenmeester is een groot fan van het ontwikkelen van talenten, gaf dit seizoen verscheidene talentvolle spelers van het tweede elftal speelminuten in de hoofdmacht.

Ook van de conversaties met Matthias Sammer, sportief directeur in München, steekt Ten Hag veel op. "Net als met Pep, is ook de samenwerking met Sammer inspirerend. Wanneer je met Sammer over voetbal praat, leer je wat", gaat Ten Hag verder in TZ. De Nederlandse trainer kroonde zich met de reserves van Bayern tot kampioen van de Regionalliga. Komend seizoen komt hij uit in de 3. Bundesliga.

Een jaar eerder leidde Ten Hag Go Ahead Eagles naar de Eredivisie. De goede prestaties van Ten Hag vallen op, andere clubs liggen op de loer. De Nederlander is echter niet van plan te vertrekken uit München. "Dat was voor mijn aanstelling ook al zo", zegt Ten Hag over de interesse van andere clubs. "Dat was dit jaar zo en dat zal ook volgend jaar zo zijn. Volgend jaar ben ik hier."