'Koning' Blatter roept op tot wereldvrede tijdens WK: Mijn missie stopt niet
Zwitserse preses stelt FIFA volgende maand op de hoogte van toekomstplan

'Koning' Blatter roept op tot wereldvrede tijdens WK: "Mijn missie stopt niet"

30-05-2014 22:32
3

FIFA-voorzitter Sepp Blatter hoopt dat tijdens het WK in Brazilië alle conflicten wereldwijd tijdelijk worden gestaakt. De Zwitserse preses roept op tot het neerleggen van de wapens.

"Gedurende 32 dagen zal het actuele wereldnieuws bestaan uit voetbalnieuws en ik hoop dat tijdens deze periode alle 'oorlogvoerende activiteiten' in alle hoeken van de wereld stop worden gezet. Dan zeg ik dat 'Koning Voetbal' zal regeren", zegt Blatter, die komende maand aan de FIFA zal laten weten dat hij zich beschikbaar stelt voor een vijfde termijn als voorzitter van de bond.

"Ik ben op dit moment geen kandidaat. Mijn mandaat eindigt in 2015, maar mijn missie stopt niet. Een missie eindigt nooit en ik ben beschikbaar om door te gaan met mijn missie. Ik zal aankondigen dat ik beschikbaar ben, maar het FIFA-congres moet ja of nee zeggen. Ik ga daar niet heen om te zeggen: 'Ik ben van jullie'. Nee", aldus de 78-jarige FIFA-bestuurder.

Veel tijd om zijn koffer in te pakken voor het WK in Brazilië heeft Blatter niet nodig. "Ik ben gewend veel te reizen. Dat is geen probleem voor mij. Ik pak altijd zelf mijn koffer in. Het wordt mijn tiende WK op rij, mijn vijfde als voorzitter, maar ik heb nog steeds hetzelfde gevoel als een acteur die op het punt staat het podium op te gaan. Het zal een geweldig WK worden. Het is speciaal, we zijn terug in het land waar het echte voetbal gespeeld wordt."