Het WK is voor iedere speler een jongensdroom, maar voor mij helemaal
De Guzman is klaar voor zijn eerste mondiale toernooi

"Het WK is voor iedere speler een jongensdroom, maar voor mij helemaal"

31-05-2014 09:14

Jonathan de Guzman maakt een goede kans op zijn eerste mondiale eindtoernooi. De middenvelder kende een goed seizoen bij Swansea City en is naar eigen zeggen klaar voor het WK in Brazilië.

De Guzman keerde vrijdag voor even terug in De Kuip, waar hij met Oranje de laatste training afwerkte. Na afloop liet de middenvelder van Swansea City tegenover De Telegraaf weten dat hij rekent op een uitnodiging van Van Gaal. "Ik heb bijna alles gespeeld dit seizoen. Na Michael Laudrup kwam er een nieuwe trainer bij Swansea (Garry Monk, red.), dat was even wennen. Maar ik bof dat ik in de beste competitie ter wereld speel."

Volgens De Guzman heeft hij zich de afgelopen jaren goed kunnen ontwikkelen. "Tactisch en fysiek ben ik in de Premier League zo sterk geworden. Dat moet ook wel, want je speelt tegen de beste spelers en de beste ploegen die er zijn", aldus de oud-Feyenoorder, die naar eigen zeggen ook mentaal goed voorbereid is op het WK. "In topwedstrijden gebeurt van alles. Ik denk dat ik aardig voorbereid ben. Als de bondscoach nu een beroep op me doet, wil ik hem laten zien dat ik het aankan."

De middenvelder bezit naast de Nederlandse ook de Canadese nationaliteit. De Guzman koos echter al op vroege leeftijd voor Oranje en dat lijkt nu eindelijk zijn vruchten af te gaan werpen. "Hiervoor heb ik het allemaal gedaan. Het WK is voor iedere speler een jongensdroom, maar voor mij helemaal."