Blind: Ik ben linksbenig, waar de trainer me nodig heeft zal ik spelen
Ajacied krijgt veel vertrouwen van bondscoach

Blind: "Ik ben linksbenig, waar de trainer me nodig heeft zal ik spelen"

01-06-2014 09:18
6

Daley Blind mocht zaterdagavond als basisspeler zijn opwachting maken in het Nederlands elftal. De Ajacied speelde niet op zijn vertrouwde positie als verdedigende middenvelder, maar als linksback. De zoon van de assistent-bondscoach deed dit zonder morren.

"Ik ben linksbenig. Waar de trainer me nodig heeft, daar zal ik spelen. Als dat de volgende keer op het middenveld is, dan speel ik daar", aldus Blind tegenover het Algemeen Dagblad.

Het nieuwe systeem van Oranje met opkomende backs is ideaal voor een speler zoals Blind. “Dit bevalt prima. Ik ben fit genoeg om de meters te belopen. In dit systeem heb je eigenlijk drie verdedigers en vijf middenvelders. Verdedigend hebben we het goed gedaan. Aanvallend waren we wat slordig misschien."

Twee jaar geleden was Blind nog niet in beeld bij de bondscoach voor het EK. Het kan snel gaan weet ook de speler van Ajax. "Ik heb er hard voor gewerkt. Met hulp van de staf en teamgenoten bij Ajax en de bondscoach die vertrouwen in me heeft. Zo probeer je jezelf elke dag te ontwikkelen."