Italiaanse club speelt met komst oud-Vitesse-talent in op miljoenenvertrek Argentijn
Voormalig doelman FC Twente verwelkomt vleugelaanvaller in Serie A

Italiaanse club speelt met komst oud-Vitesse-talent in op miljoenenvertrek Argentijn

12-06-2014 12:54
2

Giorgi Chanturia vervolgt zijn carrière in de Italiaanse competitie. De vleugelaanvaller gaat aan de slag bij Hellas Verona. De Serie A-club speelt daarmee in op het aanstaande vertrek van Juan Iturbe. 

De Georgiër komt over van het Roemeense CFR Cluj, waar hij sinds februari van dit jaar op de loonlijst prijkte. De 21-jarige voorhoedespeler heeft een verleden in Nederland. Tussen 2011 en 2014 droeg de vleugelspeler de clubkleuren van Vitesse. De Arnhemmers namen hem destijds over vanuit de jeugdopleiding van FC Barcelona. Chanturia werd door Vitesse onder meer verhuurd aan het Russische Alania Vladikavkaz.

Verona lijkt met het aantrekken van Chanturia in te spelen op het vertrek Iturbe. De Argentijn staat in de belangstelling van diverse topclubs. De twintigjarige balkunstenaar werd afgelopen jaargang gehuurd van FC Porto, maar Verona besloot de optie tot koop in het huurcontract te lichten. Daardoor kunnen de Italianen flink verdienen aan de verkoop van Iturbe. Real Madrid, FC Barcelona en Liverpool zijn al aan de speler in kwestie gelinkt.