'AZ komt na slecht nieuws over eerste spits uit bij goedkope Deense goalmachine'
Alkmaarse club wordt in verband gebracht met aanvaller uit Deense eerste divisie

'AZ komt na slecht nieuws over eerste spits uit bij goedkope Deense goalmachine'

04-07-2014 18:20
3

AZ gaat na het blessurenieuws rond Aron Johannsson mogelijk de transfermarkt op. Volgens Deense media hebben de Alkmaarders interesse getoond in goaltjesdief Thomas Dalgaard.

De dertigjarige aanvaller van Viborg maakte de laatste seizoenen indruk in het Deense betaalde voetbal. De spits scoorde afgelopen seizoen achttien treffers op het hoogste niveau van het land. Ondanks de vele doelpunten van Dalgaard kon Viborg degradatie naar de Deense eerste divisie niet voorkomen. Ook op het tweede niveau heeft Dalgaard zijn waarde dubbel en dwars bewezen. In het seizoen 2012/2013 hielp de spits de club met 26 competitietreffers aan promotie naar het hoogste niveau.

Een voordeel van de degradatie van Viborg is het feit dat Dalgaard voor een scherp prijsje op te halen is in Denemarken. De aanvaller is in het bezit van een doorlopend contract, maar Viborg zou bij een goed bod bereid zijn te praten over een transfer van de aanvalsleider. De 1.88m lange Dalgaard kwam eerder in zijn loopbaan uit voor clubs als Randers FC, Manisaspor en Skive.

AZ kreeg vrijdag een tegenvaller te verwerken. De eerste spits van de Alkmaarders, Amerikaans international Johannsson, moet een enkeloperatie ondergaan. Daardoor staat hij zo'n zes tot acht weken langs de kant en mist hij de start van het nieuwe seizoen. Bij AZ staan ook aanvallers Eli Babalj en Denni Avdic onder contract.