'De Boer, Van Gaal en Koeman in zware strijd om Barça-tiener verwikkeld'
Twintig clubs dingen naar diensten van achttienjarige aanvaller

'De Boer, Van Gaal en Koeman in zware strijd om Barça-tiener verwikkeld'

07-07-2014 12:35
3

Ajax, Manchester United en Southampton zijn drie van de vele clubs die belangstelling voor FC Barcelona-aanvaller Adama Traore zouden hebben. Trainers Frank de Boer, Louis van Gaal en Ronald Koeman moeten het met Spaanse en Engelse geïnteresseerden uitvechten, meldt El Mundo Deportivo.

De achttienjarige Traore wordt naar verluidt door liefst twintig clubs nauwlettend in de gaten gehouden. Vier daarvan komen uit in de Premier League, de rest is vooral actief in de Primera División. Ook Ajax zou de aanvaller interessant vinden. In Amsterdam kan hem bovendien Champions League-voetbal geboden worden, iets dat voor Barcelona dan weer een pré is.

Meer dan de helft van de Spaanse clubs zit achter de Spaanse jeugdinternational van Barcelona B aan. Alleen de Madrileense en Baskische clubs zouden hem niet op het oog hebben. Vanuit Engeland zouden het Manchester United van Louis van Gaal, het Southampton van Ronald Koeman, Stoke City en Everton belangstelling hebben.

Everton-manager Roberto Martinez zou al met Barça's technisch directeur Andoni Zubizarreta gesproken hebben. De Spanjaard leverde afgelopen seizoen goed werk met huurling Gerard Deulofeu, die nu weer terugkeert naar Camp Nou.

Traore maakte afgelopen seizoen voor het eerst deel uit van het tweede elftal van Barcelona. In 26 duels in de Segunda División, waarvan twaalf als basisspeler, scoorde de aanvaller vijf keer. Op 23 november maakte hij als invaller zijn debuut voor de hoofdmacht tegen Granada. Drie dagen later viel Traore ook in tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Ajax, die de Amsterdammers met 2-1 wonnen.