Oud-Ajacied: Ik heb alles uitgezocht over de club en het land, dit móest ik doen
"Wellington won met 2-1 van West Ham in een geweldige atmosfeer, ik bedoel maar..."

Oud-Ajacied: "Ik heb alles uitgezocht over de club en het land, dit móest ik doen"

25-07-2014 12:47
1

Roly Bonevacia heeft zijn uitdaging te pakken. De 22-jarige middenvelder maakt transfervrij de overstap Roda JC Kerkrade naar Wellington Phoenix, waar hij als een grote meneer wordt binnengehaald. Na John Lammers is de oud-speler van Ajax en NAC Breda pas de tweede Nederlandse voetballer die in Nieuw-Zeeland aan de slag gaat.

"Wellington Phoenix is een grote club. Ze hebben een goede coach en de club is enorm ambitieus", zegt Bonevacia in gesprek met VoetbalPrimeur over zijn nieuwe werkgever. "De club gaat een nieuw trainingscentrum bouwen en wil een aanval doen op top van de A-League. Het bruist hier op alle fronten. De afgelopen weken heb ik ook gesprekken gehad met Duitse, Zwitserse en Schotse clubs, maar de gesprekken met de trainer en aanvoerder van Wellington Phoenix hebben mij doen besluiten voor deze kans te gaan."

"Met alle respect voor clubs als MSV Duisburg en Kilmarnock, maar dit is echt een hele nieuwe omgeving waar het voetbal verschrikkelijk in de lift zit. Recentelijk heeft de club ook twee jonge spelers van respectievelijk Sunderland en Derby County vastgelegd. Het geeft het beleid van deze club aan. Ik heb alles uitgezocht over het voetbal, de club en het land. Dit móest ik doen", stelt Bonevacia, die afgelopen seizoen met Roda JC degradeerde uit de Eredivisie.

"Ik ga er met mijn vrouw en kleine naar toe en we hebben er allemaal zo veel zin in. Het niveau van de competitie moet echt niet onderschat worden. Ik heb een aantal wedstrijden van ze gezien, ik was echt onder de indruk. Donderdagavond speelden ze een oefenwedstrijd tegen het Engelse West Ham United met alle grote namen in de basis. Wellington Phoenix won met 2-1 van West Ham in een geweldige atmosfeer, ik bedoel maar...", besluit Bonevacia.