'Kiwi's' onthalen 'Ajax Academy Graduate' met alle egards: Roly past hier perfect
"We hadden allebei het gevoel dat hij het type jongen is dat past bij Phoenix"

'Kiwi's' onthalen 'Ajax Academy Graduate' met alle egards: "Roly past hier perfect"

25-07-2014 00:35

Roly Bonevacia (22) heeft een nieuwe club gevonden. De bij Roda JC Kerkrade vertrokken middenvelder gaat aan de slag in Nieuw-Zeeland. Hij tekent een contract bij Wellington Phoenix, een club die uitkomt in de Australische A-League.

De voetballer, die de jeugdopleiding van Ajax doorliep en de afgelopen seizoenen uitkwam voor NAC Breda en Roda JC, krijgt een warm welkom van zijn nieuwe trainer. Ernie Merrick is als een kind zo blij met het aantrekken van Bonevacia. "Ik ben op zoek gegaan naar iemand die zowel op het middenveld als in de verdediging uit de voeten kan. Roly past in dat plaatje en zal vanaf het allereerste begin meestrijden om een plek in de basiself", zegt Merrick.

"Ik heb acht of negen wedstrijden bekeken waarin Roly speelde en ik was blij met wat ik zag. Hij heeft een uitstekende achtergrond en ik heb ook gesproken met de trainer die hem naar Roda JC haalde. Ik heb ook met Roly gesproken, net als onze aanvoerder Andrew Durante. We hadden allebei het gevoel dat hij het type jongen is dat past bij Phoenix. Roly is pas 22, maar heeft al veel ervaring opgedaan", aldus Merrick.

Bonevacia, die op de officiële website van de club wordt omschreven als 'Ajax Academy Graduate', kwam de afgelopen seizoenen uit namens Roda JC. Met de club uit Limburg degradeerde hij afgelopen seizoen naar de Jupiler League. Door de degradatie mocht de oud-Ajacied transfervrij vertrekken uit Kerkrade.