Wegvallen Gutierrez zorgt voor vraagtekens: Ik heb nog geen signaal gehad
Schilder wellicht vervanger van weggevallen Chileen

Wegvallen Gutierrez zorgt voor vraagtekens: "Ik heb nog geen signaal gehad"

29-07-2014 17:49
2

Robbert Schilder zou komend seizoen onverwacht basisspeler kunnen worden bij FC Twente. In de ploeg van trainer Alfred Schreuder komt een plek vrij na de blessure van Felipe Gutierrez.

Schilder is een van de spelers die het wegvallen van Gutierrez zou kunnen opvangen. Vorig seizoen echter stond de voormalig speler van onder meer NAC Breda vaak op de linksbackpositie. "Het is pittig. Ik heb er lang niet gespeeld, maar van nature ben ik wel middenvelder. Ik heb in het begin van het seizoen een paar wedstrijden gemist en heb nog geen enkele keer negentig minuten gespeeld. Het is fysiek nog even zwaar", zegt Schilder na het gewonnen oefenduel met Sporting Portugal (2-0) tegenover RTV Oost.

"Je wordt veel betrokken in de opbouw en vervolgens moet je ook weer druk kunnen zetten. Dat vraagt veel van de middenvelders", vervolgt Schilder, die niet weet of Schreuder daadwerkelijk van plan is met hem op het middenveld aan te treden. "Ik heb nog geen signaal gehad dat ik daar vast kom te spelen."

Volgens Schilder geeft het een goed gevoel dat de nummer twee uit de Portugese competitie maandag met 2-0 aan de kant werd gezet. "We hebben verdedigend constant de arbeid geleverd die wordt gevraagd. Dat heeft als resultaat gehad dat we weinig hebben weggegeven. Aan de bal kon het beter, maar vergeet niet dat het een goede tegenstander is. Uiteindelijk winnen we met 2-0, dat is een goed gevoel."