Koeman haalt vervanger voor toptalent Shaw op bij Chelsea
Linksback op huurbasis naar Southampton

Koeman haalt vervanger voor toptalent Shaw op bij Chelsea

30-07-2014 22:52
2

Southampton FC is er woensdagavond in geslaagd eens een speler naar de club toe te halen in plaats van te verkopen. Ryan Bertrand sluit zich per direct aan bij de selectie van trainer Ronald Koeman. Hij wordt voor een jaar gehuurd van Chelsea FC.

De 24-jarige Bertrand, die vorig seizoen zonder veel succes op huurbasis actief was voor Aston Villa. is bij Southampton de vervanger van Luke Shaw, die voor ruim veertig miljoen euro is verkocht aan Manchester United. Koeman is blij met de komst van de offensief ingestelde vleugelverdediger, die in het verleden veelvuldig vergeleken werd met Ashley Cole.

"Ik ben heel blij met de komst van Ryan. Ik heb maandag met hem gesproken en was erg onder de indruk van zijn persoonlijkheid en zijn honger om voor Southampton te spelen. Hij is een topspeler die veel kwaliteit met zich meebrengt. Hij heeft ervaring op het hoogste niveau en is een aantrekkelijke, aanvallende speler. Hij heeft alle kwaliteiten die ik zoek in een vleugelverdediger."

Ook de voormalig jeugdinternational van Engeland zelf verwacht veel van zijn tijdelijke overstap. "Voor mij persoonlijk is dit een kans om aan spelen toe te komen en een kans om voor een  fantastische club te gaan spelen met veel ambities. De naam van de manager spreekt voor zich, het lijkt me geweldig om onder hem te werken. Ik had veel opties, maar na mijn gesprek met de manager was de keuze voor mij duidelijk."