Basisplaats Heerenveen-aanwinst staat niet vast: Ze knokken het maar uit
Lodeweges geeft geen cadeautjes weg

Basisplaats Heerenveen-aanwinst staat niet vast: "Ze knokken het maar uit"

31-07-2014 15:44

Dwight Lodeweges is blij dat hij een nieuwe aanvaller aan zijn selectie heeft kunnen toevoegen. De trainer van sc Heerenveen krijgt de komende jaren de beschikking over Thomas Dalgaard.

De dertigjarige spits komt over van Viborg FF, dat degradeerde uit de hoogste Deense divisie. Wel werd Dalgaard met achttien treffers topscorer van de competitie. "Als je achttien goals scoort voor een degradant, kun je er wel wat van", zegt Lodeweges via de officiële kanalen van de club.

Het is echter geen uitgemaakte zaak dat Dalgaard een basisplaats krijgt. In het Abe Lenstra Stadion doet ook Mark Uth een gooi naar een basisplaats. "Dalgaard moet het maar uitknokken met Uth", besluit Lodeweges, die volgende week zaterdag het seizoen start met een thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht.

Naast Lodeweges liet ook technisch manager Hans Vonk zich positief uit over Dalgaard. "Thomas is een speler met de nodige ervaring op het hoogste niveau. Hij heeft bewezen makkelijk te scoren en voor onze jonge selectie is het goed dat er een oudere en ervaren speler bijkomt", liet Vonk eerder weten.