Pijnlijk verlies voor FC Twente; geen goede generale voor sc Heerenveen
Tukkers hard onderuit tegen Duitsers; Spanjaarden kloppen Friezen nipt

02-08-2014 21:34
1

Een week voor de start van de nieuwe competitie heeft FC Twente een pijnlijke nederlaag moeten incasseren. De ploeg van trainer Alfred Schreuder werd zaterdag in de eigen Grolsch Veste met 4-1 geklopt door Borussia Mönchengladbach.

De Noorse spits Torgeir Börven maakte het enige doelpunt voor de Tukkers, die de Eredivisie volgende week zaterdag aftrappen met een uitwedstrijd tegen SC Cambuur. FC Twente was in de voorbereiding, waarin het onder meer Sporting Portugal klopte, nog ongeslagen. Borussia Mönchengladbach toonde zich zaterdag echter een maatje te groot. De nummer zes van de Bundesliga sloeg in de tweede helft toe met drie doelpunten. Namens BMG zorgden Branimir Hrgota, Haavard Nordtveit, Max Kruse en Ibrahima Traore voor de treffers.

In het Abe Lenstra Stadion bleek Levante zaterdag nipt te sterk voor Heerenveen. Victor Casadesus zorgde in de tweede helft voor de enige treffer van de wedstrijd. Aan Friese zijde maakte Thomas Dalgaard na een uur spelen zijn debuut. De Deense aanvaller, die eerder deze week overkwam van Viborg, verving Mark Uth. Dalgaard was direct dicht bij een treffer, maar het eerste doelpunt van de opvolger van Alfred Finnbogason in Friese dienst laat nog even op zich wachten. Heerenveen begint de Eredivisie komende week met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht.