Xavi redt gezicht van Barça na benutte strafschop van voormalig Ajax-spits
FC Barcelona blijft in Frankrijk steken op gelijkspel: 1-1

02-08-2014 23:16

FC Barcelona heeft de tweede oefenwedstrijd in de aanloop naar het nieuwe seizoen niet kunnen winnen. Op bezoek bij de Franse club Nice bleef de sterrenploeg van trainer Luis Enrique zaterdag steken op 1-1.

Beide doelpunten vielen vanaf de strafschopstip. In de eerste helft benutte Dario Cvitanich, oud-aanvaller van Ajax, een strafschop namens Nice. Na rust deed Xavi dat voor Barcelona. Bij de Catalaanse club stonden de aanwinsten Marc-André ter Stegen en Jérémy Mathieu in de basis, Ivan Rakitic en Alen Halilovic kwamen tijdens de tweede helft in het veld.

Ibrahim Afellay kreeg geen speeltijd van Luis Enrique, die nog niet kon beschikken over zijn sterren Lionel Messi en Neymar. Luis Suárez, de grootste aankoop van deze zomer, is voorlopig nog geschorst na zijn veelbesproken beet op het WK. Grote namen als Gerard Piquè, Sergio Busquets, Jordi Alba en Andres Iniesta begonnen wel in de basis bij Barça.