Portugezen slaan 20 miljoen van Manchester United af; Doyen woedend
Argentijn voorlopig nog niet weg uit Portugal

Portugezen slaan 20 miljoen van Manchester United af; Doyen woedend

14-08-2014 23:30
13

Louis van Gaal hoeft voorlopig niet te rekenen op de komst van Marcos Rojo. De Argentijn van Sporting Portugal wil maar wat graag naar Old Trafford, maar een eerste bod is afgewezen.

Sporting heeft een miljoenenbod van Manchester United op Rojo van tafel geveegd. Het zou gaan om een bedrag van twintig miljoen euro, meldt de BBC donderdagavond. De Portugese club wil niet meewerken aan een vertrek van de verdediger, maar is slechts voor 25 procent eigendom van de spelers. De rest van de transferrechten is in handen van investeringsmaatschappij Doyen.

Doyen is woedend vanwege de starre houding van Sporting, dat door de geringe eigendomsrechten een hoge transfersom wil zien. Tot groot onbegrip van de investeringsmaatschappij is de negentien miljoen van United niet genoeg. Naar verluidt moet de club 75 procent van elk afgewezen voorstel uitbetalen, iets dat gelijk zou staan aan bijna vijftien miljoen euro.

De moeizame onderhandelingen komen Van Gaal slecht uit. Linksback Luke Shaw staat een maand buitenspel, terwijl Jonny Evans in de aanloop naar de eerste competitiewedstrijd tegen Swansea City met verschillende pijntjes kampt. Rojo, die zowel links als centraal in de verdediging uit de voeten kan, had de problemen op Old Trafford op kunnen lossen, maar dat is dus niet zomaar gepiept.

Het is niet bekend of Manchester United op korte termijn een nieuwe poging waagt. Rojo staat ook in de belangstelling van het Southampton van Ronald Koeman. Met Argentinië reikte hij tot de finale van het WK, waarin Duitsland te sterk was na verlenging (0-1).