Vitesse wacht al tien duels op zege: Behoorlijk ziek van geweest
"We moeten altijd winnen"

Vitesse wacht al tien duels op zege: "Behoorlijk ziek van geweest"

15-08-2014 16:10
3

Vitesse wil zaterdagavond in eigen huis een einde maken aan de negatieve reeks van tien Eredivisie-wedstrijden zonder overwinning. SC Cambuur is de tegenstander van de ploeg van Peter Bosz.

De trainer verwacht een overwinning, de eerste in elf competitieduels. "Ik vind dat Vitesse altijd moet winnen. We zijn fit en willen vanaf het begin de boel onder druk zetten en vol gaan voor een goed resultaat", laat de strijdbare Bosz op het wekelijke persmoment weten aan Omroep Gelderland.

Vitesse opende het seizoen vorige week met een geflatteerde 4-1 nederlaag bij Ajax. "Ik ben er behoorlijk ziek van geweest, maar het geeft wel vertrouwen. We hebben daar tien grote kansen gehad."

Veel reden om iets wijzigen in zijn basiself heeft hij dan ook niet. "Nee, maar we moeten nog wel trainen straks", aldus Bosz. "Abiola Dauda is weer een weekje verder. Hij zou minuten kunnen maken. Bij Jong Vitesse heeft hij een helft gespeeld, maar die belasting is natuurlijk heel anders."

Bosz kan zaterdag nog niet beschikken over Renato Ibarra, die later instroomde door zijn deelname aan het WK met Ecuador. "Hij is hier pas twee weken, dus is eigenlijk pas net terug. Het duurt nog wel een paar weken voor hij weer in de eredivisie kan spelen."Aanwinst Marvelous Nakamba is nog niet speelgerechtigd.