Trots FC Twente rondt komst van 'echte publieksspeler' Ziyech definitief af
"De ‘nummer 10-positie’ is een positie voor speciale spelers"

Trots FC Twente rondt komst van 'echte publieksspeler' Ziyech definitief af

18-08-2014 16:50
10

Hakim Ziyech verkast definitief naar FC Twente. De aanvallende middenvelder (21) is per direct overgeheveld van sc Heerenveen en tekende maandagmiddag een vierjarig contract in Enschede.

Ziyech had de voorbije periode de keuze tussen Feyenoord en Twente. "Ik wist voor de vakantie dat er belangstelling voor me was", vertelde de stylist gedurende zijn perspresentatie. "Die belangstelling is gebleven. Het gesprek met de trainer gaf mij het goede gevoel om voor FC Twente te kiezen. Hij gaf mij het gevoel dat ik me hier snel thuis zal voelen en dat ik op mijn favoriete positie kan spelen."

De middenvelder doorliep de gehele jeugdopleiding van sc Heerenveen en maakte in augustus 2012 zijn debuut in de hoofdmacht van de Friese club. Een jaar later brak Ziyech definitief door. Heerenveen wilde de smaakmaker, dit seizoen al goed voor twee doelpunten, graag behouden, maar voelde zich genoodzaakt om medewerking te verlenen gelet op het aflopende contract.

"We zijn er trots op dat Hakim Ziyech, een van de grootste talenten van Nederland, voor ons gekozen heeft", sprak trainer Alfred Schreuder op zijn beurt: "Zijn kwaliteiten staan buiten kijf. Hij is een echte publieksspeler en kan een elftal wat extra’s geven. De ‘nummer 10-positie’ is een positie voor speciale spelers. Afgelopen jaren hebben Kenneth Perez, Bryan Ruiz, Theo Janssen, Nacer Chadli en Dusan Tadic daar gespeeld en nu zal Hakim deze rol gaan vervullen."