Franse bondscoach hoopt dat gestopte sterspeler U-bocht maakt

Franse bondscoach hoopt dat gestopte sterspeler U-bocht maakt

Gepubliceerd: vrijdag 22 augustus 2014 om 10:36vr 22-08-2014 om 10:36

De Franse bondscoach Didier Deschamps hoopt dat Franck Ribéry nog op zijn schreden terugkomt. De sterspeler van Bayern München bedankte na het WK, waar hij door een blessure niet aan mee kon doen, voor de nationale ploeg. Over twee jaar is het EK in Frankrijk en dat geeft Ribéry mogelijk een zetje in de rug.

"Het is zijn keuze en die heb ik voor kennisgeving aangenomen. Maar we hebben nog twee jaar...", reageert Deschamps in L'Equipe, geciteerd door Voetbal International. Daarmee verwijst de bondscoach naar het Europees kampioenschap in eigen land. Voor eigen publiek spelen brengt Ribéry misschien nog op andere gedachten.

"Hij heeft nu het gevoel dat dit een goede keuze is", vervolgt de keuzeheer. "Maar dat kan morgen anders zijn, of overmorgen. En misschien verandert er wel helemaal niets. Er zijn meer spelers geweest, en niet de minsten, die terugkeerden na te zijn gestopt. Zizou (Zinedine Zidane, red.) hield het na het EK van 2004 bijvoorbeeld voor gezien, maar kwam in 2005 weer terug."

Als Ribéry zich weer beschikbaar stelt, dan betekent dat echter niet automatisch dat hij ook weer bij Les Bleus zit. Deschamps: "Mocht hij zijn besluit terugdraaien, dan ga ik de situatie opnieuw bekijken. Is het voor Franck goed om hem weer op te roepen? Is het goed voor de ploeg? Als het moet, kan ik daarin radicaal zijn."

De 31-jarige Fransman miste het WK in Brazilië, doordat hij vlak ervoor geblesseerd was aan zijn rug. Na het toernooi maakte Ribéry bekend te stoppen bij het nationale elftal. De vleugelaanvaller speelde 81 interlands.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws