'Feyenoord-trainer Rutten naar Frankrijk voor voormalig Ajax-spits'
"Ik heb ook altijd het gevoel gehad dat ik hier eigenlijk na 1 september pas ga beginnen"

'Feyenoord-trainer Rutten naar Frankrijk voor voormalig Ajax-spits'

25-08-2014 08:03
10

Feyenoord verloor afgelopen weekend met 1-2 van FC Utrecht. Trainer Fred Rutten baalde, maar voor de oefenmeester begint het seizoen pas echt na 1 september. Dan weet hij hoe zijn selectie er definitief uit zal zien. In de zoektocht naar een nieuwe spits is Rutten inmiddels uitgekomen bij een voormalig Ajacied: Dario Cvitanich.

Rutten zat afgelopen zaterdag op de tribune om de dertigjarige Cvitanich te bekijken tijdens het duel tussen Olympique Nice en Girondins Bordeaux, meldt De Telegraaf. De ploeg van de Argentijn verloor met 1-3. Rutten werd er weinig wijzer van, de spits bleef geblesseerd aan de kant. Cvitanich was in de afgelopen twee seizoenen goed voor 27 treffers in Ligue 1, in de eerste wedstrijd van dit seizoen maakte hij twee goals.

Rutten kijkt uit naar het sluiten van de transfermarkt, ook al moet hij zelf nog voor die tijd een spits vinden. "Tot die tijd moeten we overleven en is het gewoon punten sprokkelen. Zo heb ik er al die tijd al ingestaan. Ik heb ook altijd het gevoel gehad dat ik hier eigenlijk na 1 september pas ga beginnen. Voor een heel grote club als Feyenoord is dat moeilijk. Zeker als je ambities hebt."

Rutten baalt van het transfersysteem, het zorgt in zekere zin voor competitievervalsing. "Dat systeem klopt niet. We komen Hakim Ziyech bijvoorbeeld ook drie keer tegen. Ik kan dat helaas niet veranderen. Heel grote namen in het nationale en internationale voetbal moeten daar misschien wat aan doen. Al ben ik wat dat betreft het punt van frustratie wel gepasseerd."