Cocu: Tegen Ajax speelden we voortreffelijk, vandaag kon het veel beter
Coach had moeizame wedstrijden vooraf al verwacht

Cocu: "Tegen Ajax speelden we voortreffelijk, vandaag kon het veel beter"

28-08-2014 22:01
4

PSV plaatste zich donderdagavond middels een zeer moeizame 0-2 overwinning op Shakhtyor Soligorsk voor de groepsfase van de Europa League. Hoewel het spel van de Eindhovenaren ver onder de maat was, toonde trainer Philip Cocu zich na afloop tevreden.

"De eerste helft maakten ze het veld klein en wachtten ze op onze fout om een counter te maken. We hadden deze wedstrijd wel verwacht zo. In de tweede helft zag je dat als ze meer offensief gaan spelen, dat ze dan ruimte weg gaan geven. En zo eindigden we de wedstrijd met twee doelpunten. Shakhtyor is een goed georganiseerd elftal, ze verdedigen heel goed en geven de tegenstander maar weinig ruimte", vertelt Cocu op de clubsite van PSV.

De onervaren oefenmeester hechtte niet veel waarde aan het slechte spel van zijn elftal. "We zijn hier gekomen om ons te kwalificeren. Het waren twee lastige wedstrijden, maar het doel was om ons te kwalificeren voor de groepsfase. We zijn tevreden en kijken uit naar de loting wie onze tegenstanders zullen zijn."

Cocu kreeg tevens een vraag over enorme niveauverschil van PSV ten opzichte van de wedstrijd tegen Ajax. "Zondag was een grote wedstrijd met een fantastisch resultaat in een uitwedstrijd. Tegen Ajax speelden we een voortreffelijke wedstrijd, vandaag kon het veel beter. Het positiespel was niet goed, maar misschien had dat wel te maken met de zware wedstrijd van zondag."