PEC laat unieke kans liggen: Maar we zijn in de competitie alweer goed begonnen
Drost: "Dit smaakt absoluut naar meer"

PEC laat unieke kans liggen: "Maar we zijn in de competitie alweer goed begonnen"

29-08-2014 00:35

Voor PEC Zwolle zit het eerste Europese avontuur er alweer snel op. Sparta Praag bleek donderdagavond een maatje te groot, waardoor een unieke kans op een plek in de groepsfase aan de stuntploeg voorbij gaat. Jesper Drost denkt dat er meer had ingezeten.

"Het had zeker gekund", zei Drost na afloop tegen het Algemeen Dagblad. "Op dit niveau krijg je gewoon minder kansen. In de eerste tien minuten kregen wij twee hele grote. Die gaan er niet in en vervolgens scoort Praag meteen bij de eerste mogelijkheid. Dat is wel een beetje het verhaal van deze ontmoeting. Dat wij meer creëerden, maar zij meer scoorden."

Voor PEC was het de eerste Europese uitwedstrijd in de 104-jarige clubhistorie. Drost hoopt nu maar dat er snel een tweede keer komt. "Als je eerlijk bent, is die kans heel klein. Maar zeg nooit nooit. We zijn in de competitie met drie zeges alweer goed begonnen. Dit smaakt absoluut naar meer. Dit is ook het podium waarop je het wil laten zien." 

De ploeg van Ron Jans moet nu snel de knop omzetten, want zondag moet bij NAC Breda de koppositie in de Eredivisie worden verdedigd. "Dit is een vervelende nederlaag omdat we misschien uit onze roes gehaald worden. Ik verwacht alleen niet dat het ons problemen gaat opleveren. Tegen Vitesse (2-1 winst) hebben we vorige week laten zien dat het fysiek en mentaal wel goed zit bij ons. Ik reken erop dat dat zondag ook het geval is", aldus Drost.