Ajax doet op de valreep zaken en haalt Zimling op in Duitsland
Deense middenvelder voor een seizoen gehuurd

Ajax doet op de valreep zaken en haalt Zimling op in Duitsland

01-09-2014 23:32
37

Ajax heeft vlak voor het verstrijken van de deadline een vervanger voor Daley Blind gehaald. Niki Zimling komt op huurbasis over van FSV Mainz 05. De Amsterdammers hebben tevens een optie tot koop bedongen.

Dat meldt Ajax maandagavond op de clubsite. Zimling heeft al een verleden in de Eredivisie, hij speelde eerder voor NEC Nijmegen. Daarna kwam hij uit voor Club Brugge. Zijn contract bij Mainz loopt door tot de zomer van 2017, maar Ajax kan hem volgend jaar definitief overnemen als de huurperiode goed is bevallen.

Behalve voor NEC, Club Brugge en Mainz speelde Zimling ook voor Bröndby IF, Esbjerg IF en Udinese. Dit seizoen kwam hij nog geen minuut aan spelen toe bij Mainz. Ajax probeerde in eerste instantie Marco van Ginkel te huren van Chelsea, maar de oud-speler van Vitesse verkoos een verhuurperiode bij AC Milan. Met Zimling heeft Frank de Boer er op de valreep echter toch nog een optie bij op het middenveld.

Hij zal de concurrentie moeten aangaan met onder meer Thulani Serero en Lerin Duarte voor de positie van linker aanvallende middenvelder.