Boogers: "Na een nederlaag ga je direct naar de kleedkamer en scheld je elkaar kapot"

"We gaan naar de ArenA en de Kuip toe om te winnen en niet om selfies te maken"

18 september 2014 om 15:53

Marco Boogers, technisch directeur van FC Dordrecht, blikt in gesprek met RTV Rijnmond terug op de eerste maanden na de terugkeer in de Eredivisie van de club. Eén van de belangrijkste conclusies: Dordt moet professionaliseren.

Volgens Boogers moet bij een nederlaag of een gemiste kans op de winst iedereen binnen de club in de spiegel kijken. "Natuurlijk gaan we nog wel eens dik verliezen bij bijvoorbeeld PSV of Ajax, maar ik vind dat we tegen PEC Zwolle, NAC en zelfs AZ gewoon hadden moeten winnen. Dat verwijt ik iedereen binnen de club. Ook mezelf. Ik ben verantwoordelijk en ben dan misschien niet duidelijk genoeg geweest", aldus Boogers tegenover de regio-omroep.

De Eredivisie is een gewenning voor FC Dordrecht, merkt Boogers. "Het proces waar ik nu mee bezig ben is om FC Dordrecht in de Eredivisie te houden. Dat zal heel lastig worden, maar de knop moet echt om. Het is eigenlijk een onrealistisch plan, want met deze begroting hoor je niet op het hoogste niveau thuis. Na vijf wedstrijden is echter gebleken dat wij wél op dit podium thuis horen en dat moet de hele club gaan beseffen. Als er iemand binnen deze club dat niet wil is het heel simpel: dan neem ik daar afscheid van."

"Dan bloedt mijn hart"
Boogers, zelf dertien jaar als speler actief in de Eredivisie, loopt zo nu en dan tegen zaken aan waar hij zich enorm aan stoort. "Ik kan het bijvoorbeeld niet begrijpen dat er bepaalde jongens selfies maken met spelers waar ze tegen voetballen. Dan bloedt mijn hart. We gaan naar de ArenA en de Kuip toe om te winnen en niet om selfies te maken", stelt Boogers in gesprek met RTV Rijnmond.

"Na een nederlaag ga je direct naar de kleedkamer en scheld je elkaar kapot. Als ik dan Robin Gosens vlak na de wedstrijd, waarin hij in de tachtigste minuut balverlies lijdt waar een goal uitkomt, naar zijn vrouw toe zie lopen en haar een kusje geeft kan ik dat ook niet begrijpen. Die jongen moet gaan beseffen wat hij gedaan heeft, zodat hij die fouten nooit meer maakt", besluit de bestuurder.