Groep A: Nigeriaanse aanvaller bezorgt Villarreal punt bij eerste balcontact
Spanjaarden nemen een punt mee uit Duitsland

18-09-2014 20:53

Borussia Mönchengladbach en Villarreal hebben elkaar donderdagavond bij de start van de groepsfase van de Europa League in evenwicht gehouden. Het duel tussen de Duitsers en de Spanjaarden eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Op Borussia Park wist Gladbach als eerste team toe te slaan. Na ruim twintig minuten kopte de jonge Duitser Patrick Herrmann overtuigend de openingstreffer binnen, waarmee hij een beloning forceerde voor de thuisploeg. Villarreal kwam in het eerste bedrijf niet verder dan een tweetal redelijke mogelijkheden voor Denis Cheryshev.

Villarreal werd door de achterstand gedwongen om risico te nemen. Daarbij vervulde Ikechukwu Uche een absolute hoofdrol. Na 67 minuten mocht de Nigeriaanse spits invallen en met zijn allereerste balcontact tekende hij voor de gelijkmaker. Beide ploegen probeerden nadien een overwinning af te dwingen, maar gescoord werd er niet meer.