Ronaldo-show in Madrid met hulp van thuisvoordeel en scheidsrechter
Portugees scoort liefst vier keer

23-09-2014 22:01
5

Real Madrid lijkt de smaak te pakken te hebben. De ploeg van coach Carlo Ancelotti boekte de derde grote zege binnen een volle voetbalweek. De Europese kampioen versloeg dinsdagavond op eigen veld Elche CF met 5-1. Cristiano Ronaldo werd met liefst vier goals de grote man.

Real Madrid, met Keylor Navas in plaats van Iker Casillas in het doel, kwam na een kwartier eerst nog wel op achterstand. Eduardo Albacar benutte een strafschop (0-1), na een overtreding van Ronaldo. Maar nog voor de rust leidde de thuisploeg alweer met 3-1.

Gareth Bale zorgde al snel na de openingstreffer voor de gelijkmaker door een voorzet van James Rodríguez binnen te koppen. Ronaldo scoorde vervolgens uit een makkelijk gegeven strafschop (na een schwalbe van Marcelo) en vervolgens knikte de vedette ook een voorzet van Marcelo binnen.

Na de pauze kwam Ronaldo in de tachtigste minuut opnieuw tot scoren, voor de tweede keer deze avond uit een strafschop. Dat buitenkansje had hij zelf verdiend. In de extra tijd trof de Portugese sterspeler nogmaals doel: 5-1. Daarmee bracht hij zijn seizoenstotaal al op negen doelpunten uit vijf duels. Bovendien is hij nu de enige speler van Real Madrid die in dertien opeenvolgende thuiswedstrijden tot scoren komt.

Afgelopen week rolde De Koninklijke FC Basel met 5-1 (Champions League) en Deportivo La Coruña met 8-2 op. In die laatste wedstrijd, afgelopen zaterdag, scoorde Ronaldo ook al drie keer. Bij Elche deed Garry Mendes Rodrigues zo'n 75 minuten mee.