Moniz geschokt na gedwongen vertrek uit München: ''Er is geen geduld meer''
Nederlandse trainer is zeer teleurgesteld over de gang van zaken

Moniz geschokt na gedwongen vertrek uit München: ''Er is geen geduld meer''

26-09-2014 11:31

De Nederlandse trainer Ricardo Moniz werd afgelopen woensdag ontslagen bij 1860 München. De club uit de 2. Bundesliga heeft grote ambities, maar het elftal van Moniz haalde slechts zes punten uit de eerste zeven competitieduels.

''Ik ben nog altijd geschokt, verrast en geschrokken. Ik ben een vechter en geloof in succes met deze ploeg, maar dat heeft tijd nodig'', aldus Moniz tegenover Bild. De benodigde tijd werd Moniz, ex-trainer van onder meer Red Bull Salzburg en Hamburger SV, niet gegund. ''Zo werkt dat in het huidige voetbal. Er is geen geduld meer.''

Moniz wilde kampioen worden met 1860 München, maar besefte dat er een eenheid op het veld moest staan. Dat ging echter niet zomaar. ''De nieuwe spelers hebben aanpassingsproblemen en er was een aantal blessures, maar ik ben ervan overtuigd dat dit team de weg naar boven weer zal hervinden", zegt de trainer in de krant.

De geboren Rotterdammer ondervond weerstand toen hij Julian Weigl de aanvoerdersband afpakte. Het achttienjarige talent, dat volgens Moniz een topspeler kan worden, werd gestraft voor een ongeoorloofde feestavond met drie ploeggenoten. ''Je moet als trainer altijd beslissingen nemen, die niet iedereen begrijpt. Ik sta er nog steeds achter.''

De matige resultaten in de competitie zorgden ervoor dat Moniz zijn contract niet kon uitdienen. Hij heeft zijn woning in München reeds ontruimd en gaat terug naar Nederland. ''Als mens ben ik zeer teleurgesteld, maar als trainer moet je dit accepteren. Ik ga nu weer terug naar Eindhoven en dan zien we wel verder'', besluit hij.