De Boer: Je moet respect hebben voor de tegenstander, maar er zijn grenzen

De Boer: "Je moet respect hebben voor de tegenstander, maar er zijn grenzen"

Gepubliceerd: dinsdag 21 oktober 2014 om 23:04di 21-10-2014 om 23:04

Het is Ajax niet gelukt om een goed resultaat over te houden aan de Champions League-wedstrijd bij grootmacht FC Barcelona (3-1). De Amsterdammers hadden bijna niets te vertellen in Catalonië, maar toch geloofde trainer Frank de Boer heel even in een stunt.

Bij een 2-0 stand wist Anwar El Ghazi een slotoffensief op touw te zetten. Kort daarna kreeg de talentvolle aanvaller opnieuw een goede mogelijkheid, maar de gelijkmaker ging aan hem voorbij. "Voor hetzelfde geldt sta ik hier met een brede grijns als hij ook nog de 2-2 maakt bij die individuele actie, maar dat was zeker niet verdiend geweest", vertelde De Boer tegenover de camera van de NOS.

De trainer van Ajax verklaarde daags voor de wedstrijd geen angstige indruk te willen maken. Dat lukte voor rust onvoldoende, beaamde De Boer in Barcelona. "Je moet respect hebben voor de tegenstander, maar er zijn grenzen. Na rust heb ik een strijdbaar Ajax gezien en daar begint het mee."

"Nee, in de eerste helft was het zeker geen wedstrijd. Die eerste 45 minuten moeten we maar snel vergeten. We konden het spel totaal niet maken", constateerde De Boer, die na rust meer perspectief zag. "Die gasten liepen al met de klassieker zaterdag tegen Real Madrid in hun hoofd. Dat kon je later ook nog aan hun wissels zien. Als we snel 2-1 zouden maken, was er misschien nog wel wat paniek bij Barcelona binnengeslopen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws