De Boer: Na rust heb ik spelers zien opstaan, hebben we onze rug gerecht

De Boer: "Na rust heb ik spelers zien opstaan, hebben we onze rug gerecht"

Gepubliceerd: woensdag 22 oktober 2014 om 00:25wo 22-10-2014 om 00:25

Ajax-trainer Frank de Boer kon zich slecht vinden in de manier waarop zijn ploeg in de eerste helft van het Champions League-duel met FC Barcelona voor de dag kwam. De Amsterdammers verloren uiteindelijk met 3-1 in Camp Nou, afgelopen seizoen stond er nog een 4-0 eindstand op het bord in hetzelfde duel.

Het verschil tussen de twee wedstrijden was groot, stelt De Boer op de officiële website van Ajax. "Toen speelden we veel beter. We hadden voor rust bijna nog meer balbezit dan Barcelona en bijna evenveel kansen", haalt De Boer terug. "Dat was nu totaal anders. Natuurlijk, ons middenveld was compleet anders dan vorig jaar. En het middenveld bepaalt vaak het ritme van het team. Dat was vandaag niet top."

"Daarnaast waren ook onze linksback en linksbuiten er vorig jaar niet bij. En we misten met Thulani Serero en Nicolai Boilesen ook twee jongens met aardig wat ervaring in de Champions League. Maar dat mag allemaal geen excuus zijn", zegt De Boer, die in de tweede helft een beter Ajax zag. "Na rust heb ik spelers zien opstaan. Toen hebben we onze rug gerecht. Al kwam dat ook omdat Barcelona op een gegeven moment van de zesde naar de derde versnelling terugschakelde. Dan zie je dat je af en toe mee kan komen. Maar die instelling had ik liever vanaf de eerste seconde gezien."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws