Nederlander ziet gebrek aan vertrouwen bij PSV-opponent: De fans zijn niet blij

Nederlander ziet gebrek aan vertrouwen bij PSV-opponent: "De fans zijn niet blij"

Gepubliceerd: woensdag 22 oktober 2014 om 11:34wo 22-10-2014 om 11:34

Tot zijn grote teleurstelling moet David Mendes da Silva de komende Europa League-wedstrijd van Panathinaikos tegen PSV aan zich voorbij laten gaan. De middenvelder is geblesseerd, uitgerekend in de belangrijke en mooie week die de Griekse club voor zich heeft.

"Het is nog rustig, maar dit wordt wel een belangrijke week", beaamt Mendes da Silva in gesprek met Metro. "Willen we nog wat in Europa dan moeten we van PSV winnen en komend weekend staat de topper tegen Olympiacos Piraeus op het programma."

Panathinaikos pakte in Europa nog geen punt en in de competitie is een teleurstellende zesde plek het voorlopige resultaat. Desondanks staat trainer Yannis Anastasiou nog niet onder druk. "Natuurlijk zijn de fans niet blij, maar de competitie is net bezig", aldus de Nederlander, die merkt dat zijn coach de Hollandse school gebruikt.

"Panathinaikos speelt over het algemeen verzorgd voetbal en ons positiespel is ons sterke punt. Vorig jaar kregen we dan ook veel complimenten voor ons spel. Het grootste verschil met toen is dat er niks van ons werd verwacht. Nu is het verwachtingspatroon toch hoger en dat zorgt voor meer druk. Niet iedere speler kan daar mee omgaan. Het ontbeert ons momenteel ook aan vertrouwen. We hebben een paar goede resultaten nodig."

De 32-jarige middenvelder benadrukt dat de Europa League geen tussendoortje is voor Panathinaikos. "Ze zijn hier best wel realistisch. De tijden dat bij Panathinaikos salarissen werden betaald van 2,5 miljoen euro per jaar zijn voorbij. We zijn dan ook achterop geraakt bij bijvoorbeeld Olympiacos. In de Europa League heeft Panathinaikos het altijd redelijk goed gedaan. Presteren in Europa is goed voor het imago, ongeacht in welk toernooi."

PSV en Panathinaikos trappen donderdag om 21.05 uur af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws