'Ajax mag hopen op terugkeer van toptalent uit opleiding van Barcelona'

'Ajax mag hopen op terugkeer van toptalent uit opleiding van Barcelona'

Goed nieuws voor Ajax. De Amsterdammers krijgen mogelijk een toptalent terug uit Barcelona. De vijftienjarige Bobby Adekanye zou overwegen om zich weer bij de jeugdopleiding van zijn oude club aan te sluiten.

Adekanye is één van de spelers die Barcelona in het verleden op illegale wijze heeft vastgelegd. De club werd daar inmiddels voor gestraft middels een transferverbod, maar dat is niet het enige. De FIFA besloot ook diverse jeugdspelers van de club een speelverbod op te leggen en Adekanye is één van die voetballers.

Het talent speelde al een jaar geen officiële wedstrijd namens FC Barcelona en het duurt ook nog wel even voordat hij weer in actie mag komen. De nu vijftienjarige in Nigeria geboren aanvaller is tot januari 2016 geschorst en dus zoekt zijn zaakwaarnemer naar een oplossing, zo meldt Sport

De Spaanse krant denkt dat Ajax weleens aan het langste eind kan gaan trekken. Adekanye verliet de club in de zomer van 2011 en om zijn ontwikkeling niet in de weg te zitten, zou een terugkeer in de maak zijn. Onduidelijk is nog of het om een tijdelijke oplossing gaat. In dat kader werd ook PSV al eens genoemd als optie.

Adekanye wakkerde de geruchten deze week zelf al aan door een foto uit zijn Ajax-tijd online te zetten. Niemand minder dan Luis Suarez, nu een van de sterren van Barcelona, staat op de foto naast hem. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s