Gevoel als je als winnaar in de Clásico van het veld stapt is uniek
Reiziger hoopt dat voormalig ploeggenoot Luis Enrique wint

"Gevoel als je als winnaar in de Clásico van het veld stapt is uniek"

25-10-2014 08:52

Michael Reiziger speelde in het verleden samen met Luis Enrique bij FC Barcelona. De Nederlander is nu jeugdtrainer bij Sparta Rotterdam, terwijl de Spanjaard zaterdagavond zijn eerste Clásico meemaakt als hoofdtrainer van FC Barcelona.

De twee voormalig ploeggenoten zijn goed bevriend, Reiziger is ook lovend over de huidige trainer van Barça. "Luis Enrique was niet alleen een geweldige voetballer, hij is ook een uitstekende trainer. Eigenlijk had ik al verwacht dat hij een jaar eerder zou zijn aangesteld als hoofdtrainer, maar dat gebeurde niet. Hij kent de club, heeft altijd dicht bij Guardiola gezeten. Hij heeft na zijn entree meteen zijn stempel gedrukt op het spel van Barcelona."

"Of deze ploeg alweer goed genoeg is om de titel te winnen, is afwachten. Real Madrid en Atlético Madrid zijn natuurlijk ijzersterke ploegen en Sevilla is ook verrassend sterk aan het seizoen begonnen. Die ploeg zag ik aan het werk tegen Feyenoord in de Europa League, ze speelden met zeven invallers en wonnen gewoon eenvoudig."

"Barcelona heeft nu ook Luis Suárez nog bij de selectie en dus is er ontzettend veel scorend vermogen. Real Madrid zal vanavond tegen Barcelona niet veelvuldig de aanval kiezen. Dat hebben ze in onderlinge wedstrijden eigenlijk nooit gedaan. Dat gevoel als je als winnaar in de Clásico van het veld stapt is uniek. Ik hoop dat Luis Enrique en zijn spelers dat straks ook weer meemaken."