Affaire bij Rode Duivels: Wilmots vroeg of ik Courtois uit de ploeg wilde hebben

Affaire bij Rode Duivels: "Wilmots vroeg of ik Courtois uit de ploeg wilde hebben"

Gepubliceerd: zaterdag 25 oktober 2014 om 11:54za 25-10-2014 om 11:54

Niet alleen Chelsea had de afgelopen jaren een opzienbarende affaire binnen de selectie, ook bij de Rode Duivels kan men daarover meepraten. Thibaut Courtois had in het verleden een verhouding met de vriendin van Kevin De Bruyne.

In zijn biografie 'Keep it simple' spreekt De Bruyne voor het eerst over de affaire die in 2013 uitlekte. "Mijn toenmalige vriendin (Caroline Lijnen, red.) was met vriendinnen op reis geweest naar Madrid. Daarna werd gezegd dat ze een affaire had met Thibaut Courtois", vertelt de middenvelder van VfL Wolfsburg.

"Thibaut had het gezegd tegen een vriendin van mij, wat ­eigenlijk niet zo slim van hem was. Maar oké, het is beter dat hij het heeft gezegd, natuurlijk", citeert Het Nieuwsblad uit het boek. Sindsdien is de relatie tussen keeper en speler wel anders. "Voordien kwam ik wel overeen met Thibaut, zonder dat we daarom de beste vrienden waren, maar nu is dat ­contact professioneler."

Om eventuele problemen in zijn selectie in de kiem te smoren, reisde bondscoach Marc Wilmots zelfs af naar Duitsland en Spanje. "De trainer heeft mij gevraagd wat ik wilde doen. Moest hij uit de ploeg? Wilmots heeft mij dat op de man af gevraagd", onthult De Bruyne.

"Ik vind niet dat ik het recht heb om van iemand te zeggen dat hij niet meer voor de nationale ploeg mag spelen omdat hij iets fout heeft gedaan. Het blijft natuurlijk een goede keeper. Ik heb dus gezegd dat hij mocht blijven", aldus de blonde middenvelder, die bij Racing Genk nog samen met Courtois onder contract stond. "Ook al vind ik het nog altijd niet kunnen wat Courtois heeft gedaan, we blijven professioneel samenwerken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws