Bundesliga-hekkensluiter heeft Elia niet nodig, derdeklasser wipt 'oranje' Hertha
Aalen zorgt voor stunt in tweede bekerronde

28-10-2014 21:36
2

Werder Bremen heeft de troosteloze reeks van negen wedstrijden zonder overwinning eindelijk stopgezet. In de strijd om de DFB-Pokal werd op bezoek bij Chemnitzer FC, actief op het derde niveau van Duitsland, met 0-2 gewonnen.

Viktor Skripnik, de debuterende hoofdcoach van de formatie uit Bremen, had in de wedstrijdselectie geen plaats ingeruimd voor de Nederlandse aanvaller Eljero Elia. Zonder zijn inbreng werd een degelijke triomf tot stand gebracht. Fin Bartels en Franco Di Santo bezorgden Werder een plek in de derde ronde van het Duitse bekertoernooi.

Exit voor Hannover
In tegenstelling tot de hekkensluiter van de Bundesliga liep Hannover 96 wel averij op. Er werd een 2-0 nederlaag geleden op het veld van VfR Aalen, dat voorlaatste staat in de Tweede Bundesliga. Het eigen doelpunt van Ceyhun Gülselam stond aan de basis van dit debacle. Michael Klauss zorgde voor de beslissing door de score uit te bouwen.

Ook Hertha incasseert klap
Hertha BSC is dinsdagavond uitgeschakeld in de tweede ronde van de Duitse beker. De club uit Berlijn liet zich verrassen door Arminia Bielefeld, dat uitkomt op het derde niveau in Duitsland. De reguliere speeltijd en verlenging leverden geen doelpunten op. Bielefeld nam vervolgens de strafschoppen beter: 4-2. Roy Beerens speelde 108 minuten voor Hertha BSC. John Heitinga zat de hele wedstrijd op de bank bij de formatie uit Berlijn.

Dortmund maakt geen fout
Borussia Dortmund heeft dinsdagavond eenvoudig de derde ronde van het Duitse bekertoernooi bereikt. De club versloeg Sankt Pauli met 3-0. Ciro Immobile, Marco Reus en Shinji Kagawa braken het verzet van de cultclub uit de tweede Bundesliga. John Verhoek had een basisplaats bij Sankt Pauli. Borussia Dortmund presteert met een vijftiende plaats vooralsnog teleurstellend in de Bundesliga. De club is na drie duels nog wel zonder puntenverlies in de Champions League.