Topmiddag voor Nederlandse managers: gouden wissels Van Gaal en Koeman
United en Southampton nemen na rust afstand

08-11-2014 17:50
3

Het Nederlandse trainersgilde in Engeland heeft een uitstekende middag achter de rug. Zowel het Manchester United van Louis van Gaal als Ronald Koemans Southampton pakte de drie punten.

Manchester United boekte zaterdag, na twee gelijke spelen en een nederlaag, eindelijk weer eens een overwinning. De kwakkelende formatie van Van Gaal was op eigen veld met 1-0 de baas over laagvlieger Crystal Palace. Invaller Juan Mata tekende halverwege de tweede helft voor het enige doelpunt op Old Trafford.

United creëerde weinig kansen voor eigen publiek. Hoe het doelpunt van Mata viel, was eigenlijk tekenend voor de wedstrijd. De ingevallen middenvelder kreeg, een paar minuten na zijn entree in het veld, de ruimte van de verdedigers van Palace om te schieten. Dat deed de Spanjaard dan ook en via het hoofd van een verdediger verdween de bal achter doelman Julian Speroni. Robin van Persie en Daley Blind speelden het hele duel bij ManUnited.

Southampton won voor de achtste keer dit seizoen. De uitstekend presterende ploeg van Koeman was op eigen veld met 2-0 te sterk voor Leicester City. Beide doelpunten vielen na rust en kwamen op naam van invaller Shane Long.

Koeman bracht de Ier halverwege de tweede helft in het veld voor de Sadio Mané. Dat betaalde zich zeven minuten later al uit, toen Long op aangeven van Graziano Pellè de ban brak: 1-0. Vijf minuten later bepaalde Long de eindstand op 2-0.

Southampton staat door de zege nog steeds tweede en vergaarde tot dusver 25 punten, vier minder dan koploper Chelsea. De Londenaren waren eerder op zaterdag met 2-1 te sterk voor Liverpool. De 2-0 zege betekende voor Southampton bovendien al de zevende wedstrijd waarin de ploeg geen tegendoelpunten incasseerde.