Diego Costa doet bij Chelsea wat landgenoot niet kan en velt Liverpool
Chelsea verstevigt koppositie op Anfield

08-11-2014 15:36
1

Chelsea heeft de ongeslagen status in de Premier League zaterdag met nog zeker één week verlengd. De koploper uit Londen won op bezoek bij Liverpool met 2-1. Topschutter Diego Costa schoot halverwege de tweede helft het winnende doelpunt binnen. Het was zijn tiende treffer van het seizoen.

Liverpool begon goed aan het duel op het eigen Anfield. Emre Can zette de thuisclub na negen minuten op voorsprong. Even later stond het echter alweer gelijk. Een schot van Gary Cahill leek te worden gekeerd door Liverpool-doelman Simon Mignolet, maar doellijntechnologie wees uit dat de bal over de lijn was: 1-1.

Mario Balotelli leek na de gelijkmaker van Cahill zijn eerste competitietreffer voor Liverpool te maken, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. De Italiaan staat nu al negen duels droog en kan zijn ploeg dus nog niet aan punten helpen. Dat deed arbiter Anthony Taylor ook niet. Hij zag twee keer een handsbal van Chelsea in het zestien metergebied over het hoofd en onthield Liverpool daardoor tot twee keer toe een strafschop.

Costa reageerde in de tweede helft attent op een geblokt schot van César Azpilicueta en schoot de rebound hard binnen. Het was zijn tiende treffer van het seizoen, in slechts negen optredens. Ter vergelijking: voorganger Fernando Torres had voor dat aantal 52 duels nodig. De formatie van José Mourinho, die de negende zege dit seizoen boekte, gaat met 29 punten uit elf duels fier aan kop. Liverpool moet genoegen nemen met een plek in de middenmoot.