'Ajax weet te overtuigen en verwelkomt talentvolle vleugelspeler in Amsterdam'
Jonge Australiër mag zich gaan bewijzen

'Ajax weet te overtuigen en verwelkomt talentvolle vleugelspeler in Amsterdam'

11-11-2014 12:22
1

Ajax krijgt de kans om de kwaliteiten van Awer Mabil in Amsterdam te beoordelen. De jonge Australiër komt in januari naar Nederland voor een proefperiode, meldt Voetbal International dinsdag.

De negentienjarige Mabil werd eind oktober voor het eerst met Ajax in verband gebracht. De landskampioen wilde de jongeling, die zowel op de flanken als in de spits uit de voeten kan - uitnodigen voor een stage, maar daar ging zijn werkgever Adelaide United FC niet zomaar mee akkoord.

De Australiërs bevestigden wel dat Ajax zich had gemeld. "Maar we willen eerst precies weten wat ze willen en waarom ze voor hem hebben gekozen. Een stage aanvragen is gemakkelijk, maar we willen weten of de interesse echt is", liet Adelaide in een verklaring weten. Ajax lijkt er nu in te zijn geslaagd om club en speler te overtuigen.

Mabil, een Soedanese vluchteling, is jeugdinternational van Australië. Na verplichtingen met Australië Onder 19 speelde hij de afgelopen weken drie wedstrijden, waarin hij één keer scoorde. Dat hadden twee doelpunten kunnen zijn, ware het niet dat Mabil een ongelooflijke misser produceerde. Vorig jaar kwam hij tot 21 optredens (2 basisplaatsen) en 2 doelpunten. Hij ligt in Adelaide tot 2017 onder contract.