Ajacied heeft hoofdrol bij bereiken Afrika Cup door Zuid-Afrika
Serero grote uitblinker

15-11-2014 17:08
4

Thulani Serero heeft zaterdag eens te meer zijn waarde bewezen voor de nationale ploeg van Zuid-Afrika. De middenvelder van Ajax had met een doelpunt en een assist een enorm aandeel in de 2-1 overwinning op Soedan, waarmee de Zuid-Afrikanen zich plaatsen voor de Afrika Cup 2015.

Serero, die bij Ajax wel eens het verwijt krijgt onvoldoende rendement te hebben, zette Zuid-Afrika zeven minuten voor tijd op voorsprong. Op aangeven van diezelfde Serero maakte Tokelo Rantie in de 52ste minuut de 2-0. Een kwartier voor tijd deed Soedan via Salah Ibrahim nog wel iets terug, maar dat was slechts een doelpunt voor de statistieken.

Zuid-Afrika is het vijfde land dat zich verzekerde van deelname aan het Afrikaans kampioenschap, dat van 17 januari tot en met 8 februari wordt gehouden in Equatoriaal-Guinea. Dat land nam de organisatie over van Marokko, dat het toernooi niet wilde organiseren vanwege de ebolacrisis in West-Afrika. Zestien landen doen eraan mee. Equatoriaal-Guinea mag als gastland ook meedoen aan de eindronde, net als Algerije, Kaapverdië en Tunesië.