'Ajax laat Moisander en Sigthórsson gaan, vier spelers mogen langer blijven'

'Ajax laat Moisander en Sigthórsson gaan, vier spelers mogen langer blijven'

Gepubliceerd: vrijdag 21 november 2014 om 07:25vr 21-11-2014 om 07:25

Ajax weet welke kant het uit wil met de selectie. Nu met Anwar El Ghazi een akkoord is bereikt over contractverlenging, staat de basis. Niklas Moisander en Kolbeinn Sigthórsson mogen komende winter al vertrekken.

Dat meldt De Telegraaf. Met spelers als Jasper Cillessen, Ricardo van Rhijn, Joël Veltman en Davy Klaassen heeft Ajax al een aantal zelfopgeleide spelers die eerder dit jaar hun contract verlengden. Omdat Stefano Denswil achter Moisander klaar staat, mag de Fin in de winterstop uitkijken naar een nieuwe club.

Voor Sigthórsson geldt hetzelfde. De IJslander lijkt zijn plaats definitief kwijt aan Arkadiusz Milik. Als Sigthórsson in januari al verkocht wordt, schuift Richairo Zivkovic een plekje op in de hiërarchie, aldus de ochtendkrant. Met Milik heeft Ajax overigens ook een akkoord, mocht de club de optie tot koop bij Bayer Leverkusen lichten.

De hoogste prioriteit in Amsterdam heeft nu het verlengen van de contracten van Denswil, Nicolai Boilesen, Lucas Andersen en Ricardo Kishna. Als de directie daar in slaagt, heeft Ajax een uitstekend geraamte staan voor de komende jaren.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws